Diamantcertifikat

Diamantcertifikat

Ingår ett diamantcertifikat med CHANTI?

När du köper diamantsmycken från CHANTI ingår alltid ett diamantcertifikat som fungerar som ett bevis på diamantens kvalitet. Vi använder vårt eget diamantcertifikat för mindre diamanter, vanligtvis upp till 0,50 ct. För stora diamanter, och vid behov, kan vi även leverera diamantcertifikat från t ex GIA. Detta medför dock extra kostnader som betalas av kunden, du kommer att få information om priset innan du godkänner detta.

 diamantcertifikat

Vad säger diamantcertifikatet dig?

Diamantcertifikatet är ett bevis på diamanten eller kvaliteten på diamanterna. Certifikatet anger antal stenar, slipning, stentyp, diamantfärg, diamantklarhet och karat. Dessutom står det även för vissa smycken vilken typ av smycke, material och liknande. Det finns även en bild på smyckena, samt en översikt över olika grader av diamantfärg, klarhet och skärning.

Om det finns andra typer av sten på smyckena anges även den information vi har om dem. Det kan till exempel vara slipning och karat på smaragder eller safirer.

 doubledouble

De 4 Cs.

Diamanter bedöms utifrån de så kallade 4 Cs, som på engelska är Cut, Clarity, Color , Carat. Så slipning, klarhet, färg och karat. Med karat menas här diamantens karatvikt, och inte karat guld. Alla 4 kriterierna anges på våra diamantcertifikat.

Konfliktfria diamanter

Alla diamanter i CHANTIS diamantsmycken är konfliktfria diamanter. Konfliktfria diamanter innebär att de köps från lagliga källor som utvinner och säljer diamanterna lagligt. Alltså inte som ett sätt att finansiera t.ex. krig, enligt gällande FN-resolutioner.

Diamantcertifikatet är alltså också ett bevis på att diamanten är konfliktfri, förutom ett bevis på diamantens kvalitet.

Kolla våra senaste inlägg!