Morganite

Morganite

Morganite är, tillsammans med både smaragd och akvamarin, en sällsynt variant av Beryl eftersom alla i rent mineral är färglösa. Morganit får sin färg från ett mineral som kallas mangan.

Historia och myter

Denna ädelsten upptäcktes första gången 1910 på ön Madagaskar. Den fick sitt namn från JP Morgan, som var en skicklig och mycket känd affärsman.

Innan Morganite fick sitt namn kallades den bara Pink Beryl.

Bland buddhistiska munkar anses Morganite vara en upplysande talisman som kan hjälpa dig att bana väg för dig.

Plats

Morganit finns främst i Brasilien, Madagaskar och Afghanistan.

morganite ring

Pris och betyg

Stenens värde bedöms särskilt utifrån färgintensitet och kvalitet. Färgen på denna ädelsten kan variera från att vara helt rosa, till en mycket delikat rosa.

Morganit är en relativt hård ädelsten, men den bör användas med försiktighet för att undvika repor. Stötar och slag kommer, på alla sorters ädelstenar, att orsaka skada på stenen.

Smycken med Morganite

Hos CHANTI har vi ett stort urval av smycken med Morganite. Denna ädelsten pryder smyckena med sin fina rosa färg som ger ett feminint och rent utseende. Morganite bär både guld- och silversmycken, och du kommer lätt att kunna välja båda utan att tveka.

 

morganite örhängen

Vanliga frågor om Morganite

Vad är en Morganitsten?

Morganit är en ädelsten som har en fin rosa färg. Morganit är en speciell och ganska sällsynt sten, vars färg varierar från den helt klarrosa, till den mer rödaktiga och delvis persikofärgade nyansen.

Är Morganite en diamant?

Morganit är en ädelsten som har samma kvalitetsfaktorer som en diamant, men det är stor skillnad mellan de två stenarna, och det är därför inte samma sak. Morganit är en del av berylfamiljen, och stenen värmebehandlas ofta för att skapa den klaraste färgen och ta bort den gula undertonen.

Vad symboliserar en morganit?

Morganit ses som en av de mest helande stenarna eftersom den attraherar kärlek och positiva känslor. Stenen har även en positiv effekt på immunförsvaret och hjärtat.

Kolla våra senaste inlägg!