Kunskap om Turmalin

Kunskap om Turmalin

Turmalin är ett mineral som finns i de mest vansinniga färgerna. Färgerna kan sträcka sig från den helt neonblå, som kan liknas vid pooler till väldigt rosa och relativt mörka färger. Stenen har en kemisk sammansättning som gör den mycket användbar för tillverkning av medicintekniska produkter och verktyg.

Historia och myter

När Turmalinerna kom till Europa berodde det på att de användes som piprensare. På grund av pyroelektriska egenskaper kan Turmaliner attrahera askan och stöta bort den igen.

Många tror att Turmalin är en häxsten då den kan skapa mirakel som att skydda ägaren och dess aura. Vissa använder Turmalin för "svart magi", där stenen kan ta bort negativa känslor. Här är det nödvändigt att använda de svarta turmalinerna kallas också en häxsten, eftersom den har medicinska egenskaper.

Plats

Det är möjligt att hitta Turmaliner över hela världen. Dessa inkluderar Australien, Sydamerika och Afrika etc.

Värdering och pris

Turmaliner, som alla andra ädelstenar, bedöms på färg, renhet och storlek. Stora Turmaliner innehåller ofta ett antal orenheter och inneslutningar, vilket gör att de beskärs och slipas ner för att få en så ren sten som möjligt. Turmaliner anses ofta vara medelstora, men Turmaliner av hög kvalitet har också ett mycket högt värde. Detta inkluderar Paraiba Tourmalines. Denna sten har väldigt elektriska och nästan neongröna eller blå färger. Denna sten har ett otroligt högt värde, och de säljs oftast för mer än 200.000 SEK. pr. karat.

Smycken med Turmalin

Hos CHANTI kan du hitta olika smycken med Turmalin.

Ett smycke med ädelstenen Turmalin kan passa extra bra för dig som fyller år i oktober månad, eftersom Turmalin är födelsestenen för just denna månad.

doubledouble

Vanliga frågor om Turmalin

Vad är en Turmalin?

Turmalin är en ädelsten som finns i alla färger. En av de mest kända Turmalinerna är känd som "vattenmelonturmalin" eftersom den är sammansatt av samma färger; grönt, vitt och rosa.

En Pariba-turmalin är på grund av dess färger på samma nivå som smaragder, Safirer och Rubiner. En Turmalin kan ha en nästan neonfärg, då den innehåller koppar som kan ge nästan elektriska färger.

Är Turmalin en ädelsten?

En Turmalin är en ädelsten av medelhög kvalitet. Många av de större utgrävningarna innehåller ett antal föroreningar och sprickor, vilket gör att de måste delas upp i mindre bitar för att kunna användas till smycken. Felfri Turmalin större än 10 karat är extremt sällsynt.

Vad gör en svart Turmalin?

En svart Turmalin skyddar dig från negativ energi. Den kan både ge personligt skydd, genom att bära den som smycke, men också skydda ett hem genom att ha den liggande vid hemmets ytterdörrar. Det hjälper till att stärka immunförsvaret, och kan även hjälpa till med till exempel rökavvänjning.

Vad symboliserar en Turmalin?

Alla Turmaliner är bra för att skydda dig från dåliga energier och vibrationer. Det ger styrka och ansvarskänsla. Med denna sten kommer ditt humör att höjas och din tolerans blir större. Att bära en Turmalin kommer också att ha en positiv effekt på ditt kärleksliv.

Kolla våra senaste inlägg!