Allt du vill veta om armband

Allt du vill veta om armband

Hur rengör du ditt armband? 

Precis som med många andra smycken kan du rengöra ditt armband med en mild tvålblandning och en ren trasa. Blötlägg bara armbandet i 10 minuter, skölj det i kallt vatten och torka sedan av det med en ren trasa. 

 tennis armband

Hur stort ska ett armband vara? 

Hur stort ditt armband ska vara beror både på storleken på handleden och hur hårt eller löst du vill att armbandet ska sitta. Tumregeln för att hitta din armbandsstorlek är: handledens omkrets mätt tätt, plus 2 cm. Detta är den perfekta armbandsstorleken för dig. 

Kan män bära armband? 

Armband är ett av de vanligaste smyckena för män. Om du letar efter ett rustikt eller "maskulint" armband för en man kan du med fördel gå till ett läderarmband eller en tjock kedja. På CHANTI har vi ett stort urval av armband för män.  

 tusensköna armband

Hur bred är en handled? 

Handledens bredd varierar kraftigt. Om du är osäker på hur bred din handled är kan du mäta den med ett måttband. Om du inte har ett flexibelt måttband lindar du ett snöre runt handleden, håller i strängen där den sträcker sig runt handleden och mäter sedan strängen. 

Hur man sätter på armband själv? 

Det är enklast att få någon annan att hjälpa dig att sätta på armband, men du kan också enkelt göra det själv. Det enklaste är att sätta armbandet över handleden så att du enkelt kan nå låset och därmed stänga armbandet med den andra handen. Det är inte helt lätt, men med lite övning borde det inte vara ett problem. 

Hur stänger jag mitt armband? 

Det är lättast att få någon annan att hjälpa dig att sätta på armband, men du kan också enkelt göra det själv! Det enklaste är att sätta armbandet över handleden så att du enkelt kan nå låset och därmed stänga armbandet med den andra handen. Det är inte lätt, men med lite övning borde det inte vara ett problem. 

pärlarmband

Hur ska ett armband sitta? 

Ett armband får inte sitta för hårt eller för löst. Ditt armband passar bra om det kan röra sig något på handleden, utan att störa eller göra ett stänk. Du kan mäta din armbandsstorlek genom att helt enkelt mäta handledens omkrets. 

Hur rengör du ditt guldarmband? 

Precis som med många andra smycken kan du rengöra ditt guldarmband med en mild tvålblandning och en ren trasa. Lägg helt enkelt guldarmbandet i fläcken i 10 minuter, skölj det i kallt vatten och torka sedan av det med en ren trasa. 

 armband med rosa stenar

Kolla våra senaste inlägg!