Kristallkvarts

Kristallkvarts

Kvarts är en kristall som många känner som helande stenar. och den som många använder för att arbeta med energier. Kvarts är ett av de första mineralerna som vi människor började använda, och det har använts för några av de äldsta smyckena någonsin. Ordet Quartz kommer från det tyska ordet "Quarz"

Historia och myter

Kvartsens historia går långt tillbaka i tiden. Människan har använt kvarts för smyckesbruk i många hundra år, men kvarts har också en andlig effekt. Kvarts är en av de kristaller som många använder för healing sessioner och bär som en lyckosten.

Plats

Kvarts är det vanligaste mineralet i jordskorpan. Därför kan denna kristall hittas nästan överallt i världen, inklusive i Danmark.

Värdering och pris

Det finns flera olika typer av kvarts – bland annat rökkvarts och rosenkvarts. Kvarts bedöms oftast på deras färger och renhet i stenen om det är för användning av smycken.

doubledouble

Smycken med kvarts

Kvarts är självklart att använda i smycken. Kristallen finns i flera olika nyanser. De flesta av oss är bekanta med den mer genomskinliga och delvis rosa stenen, men i själva verket finns Quartz även med mer blå, grå och brunaktiga nyanser som var och en kan lyfta ett smycke.

Vanliga frågor om ädelstenskvarts

Vilka stenar är en kvarts?

Kvartsfamiljen består av en rad stenar som alla härstammar från kvarts. Dessa inkluderar ametist, citrin, rosa kvarts, opal och agat.

Vad är kvarts?

Kvarts är en bergskristall som många använder när de vill arbeta med sina energier.

Vad används kvarts till?

Kvarts används främst som en helande kristall. Vill du jobba med dina energier är kvarts ett bra verktyg att ta med på resan

Kolla våra senaste inlägg!