Allt du behöver veta om Ametist

Allt du behöver veta om Ametist

Stenen är en del av kvartsfamiljen och den får sin violetta färg av aluminium och järn. Namnet på ametisten kommer från grekiskan "Amethystos", som betyder nykterhet. Detta är relaterat till uppfattningen av stenen, eftersom det sägs att den skapar renhet och klärvoajans.

Historia och myter

Förr i tiden användes ametister främst av soldater och människor i krig, eftersom man trodde att stenen kunde skydda dem och göra dem osårbara. Allt fler har börjat använda helande stenar och här är framför allt ametist en favorit. Denna läkande sten har en positiv och lugnande effekt på den stress och rastlöshet man kan känna i kroppen.

doubledouble

Plats

Det är möjligt att hitta ametister i praktiskt taget hela världen. Det gäller Europa, Sydamerika, Australien och Afrika. De bästa ametisterna för användning av smycken finns i Sri Lanka.

Värdering och pris

En ametist bedöms utifrån fyra parametrar. Färg, slipning, renhet och vikt. Ju mer intensiv färg, desto högre värde på stenen. Storleken kan också ha stor inverkan på priset, men stenen måste vara ren och utan inneslutningar för att värdet ska bli högt.

Ametist smycken

Hos CHANTI kan du hitta många exempel på smycken med ametist. Den violetta färgen ger smyckena ett unikt utseende och stenen passar till guld-, guldpläterade guld-, vitguld- och silversmycken. Ametist är födelsestenen som passar de som är födda i februari månad. Du hittar alla våra ametistsmycken här.

doubledouble

Vanliga frågor om ametist

Vad är en ametist?

Ädelstenen ametist är en mycket populär och välkänd sten, eftersom den med sin fina färg attraherar människor. Många känner säkert också till ametist för dess symboler och betydelse. Den lila färgen uppstår under bildningen, där mängder av aluminium och järn ändrar färg. Ametist, tillsammans med ett antal andra stenar, är en del av kvartsfamiljen.

Är ametist en ädelsten?

En ametist är en del av listan över ädelstenar. Den är väldigt populär för smycken, men de flesta använder själva stenen, för dess andliga effekt.

Vad hjälper en ametist med?

Ametist har en mycket lugnande och skyddande energi som skapar och stimulerar andliga förmågor. Stenen skapar balans genom att den stärker din klarhet och hjälper till att läka ditt sinne.

Vad är ametist bra för?

En Ametist är bra för dig som vill ha mer balans i ditt liv. Stenen hjälper till att ge dig klarhet och.

Kolla våra senaste inlägg!