Allt du vill veta om halsband

Allt du vill veta om halsband

Vilket halsband?

Vilket halsband du ska välja beror på din personliga stil. Om du letar efter något enkelt och feminint är en tunn kedja med ett sött hänge rätt val. Du kan också gå för ett halsband av pärlor. Om du är i något mer edgy, är pansarkedjan precis rätt för dig! Denna kedja finns också i många bredder, så du kan välja en som passar dig perfekt.

Hur tjockt ska ett halsband vara?

Hur tjockt ditt halsband ska vara beror bara på din personliga stil. En tunn kedja ger ett enklare och femininare utseende, medan en tjock kedja är mer rustik och maskulin. Den vanligaste tjockleken för ett halsband är ca 1 mm, men det varierar också beroende på vilken kedja som är berättelse om!

 silverkedja

Hur mycket väger ett halsband?

Vikten av ett halsband beror på halsbandets tjocklek, längd och material. Till exempel är guld tyngre än silver och kommer därför att väga mer.

Hur rengör du halsbandet?

Precis som med många andra smycken kan du rengöra ditt halsband med en mild tvålblandning och en ren trasa. Blötlägg bara halsbandet i 10 minuter, skölj det i kallt vatten och torka sedan av det med en ren trasa.

pansarkedja

Vad är en ankarkedja?

Som namnet visar är ankarkedjor, även kallade marina kedjor, inspirerade av ankarkedjor på fartyg. Ankarkedjan är en djärv kedjestil som kan bäras med eller utan hänge.

Vad är skillnaden mellan rund- och fasankarkedja?

En fasankarkedja är en ankarkedja som är fasad med plana kanter. Den runda ankarkedjan slipas inte till ett platt uttryck.

Vilken är den vanligaste bredden för ankarkedjor?

Den vanligaste bredden för ankarkedjor är ca 1,3 mm.

guldpläterad kedja

Vad är en ormkedja?

Slangkedjan består av en serie små ringar, antingen plattor eller band, som är tätt sammankopplade i en slät och smal kedja. På grund av deras halvstyva struktur kan de inte knytas. De fångar inte heller hår eller fluff.

Vilken är den vanligaste bredden för slangkedjor?

Den vanligaste bredden för ormhalsband är 0,9 mm, men om du väljer denna bredd eller något tjockare är helt upp till din egen smak.

 figaro kedja

Kan du sätta hängen på slangkedjor?

Du kan enkelt pryda din ormkedja med ett fint hänge. Slangkedjan är mycket enkel, och därför kommer den inte att ta uppmärksamhet från hänget.

Kolla våra senaste inlägg!