Allt du vill veta om ringar

Allt du vill veta om ringar

Vilken ring ska jag välja? 

När man tittar på ringar är det bra att veta vilken typ av ring du verkligen letar efter. Tänk på vilket material du gillar bäst, om ringen ska vara med ädelstenar eller inte, etc. Dessutom är det bra att veta dess ringstorlek. Läs vår ringstorleksguide så att du kan hitta rätt ring. 

Vad är en signetring? 

Signetringar användes ursprungligen för att försegla brev och dokument, men har sedan dess blivit ett modeuttalande. Signetringar är därför ofta graverade med någon form av tätning, och de är större och mer massiva än traditionella ringar. Det finns många typer av signetringar, men du kommer ofta att se dem med gravyr av initialer, logotyper eller vapensköldar. 

guldpläterade ringar

Hur rengör man en ring? 

Precis som med många andra smycken kan du rengöra dina ringar med en mild tvålblandning och en ren trasa. Blötlägg bara din ring i 10 minuter, skölj den i kallt vatten och torka sedan av den med en ren trasa. 

Vad betyder patiensring? 

En patiensring är ringar med diamant embout i griputtag. Det finns många olika typer av patiensringar, och du kan hitta ett brett urval av dem i olika prisklasser på CHANTI.dk 

ring på fingret

Vad betyder alliansring? 

Alliansringar är ringar med en rad lika ädelstenar som sitter i själva ringstången. Du kan få alliansringar med en eller många ädelstenar - även med olika typer av ädelstenar i samma ring. 

Varför är patiensringar så dyra? 

Många patiensringar är dyra, eftersom de oftast är gjorda av riktigt guld eller vitt guld med en diamant. De behöver dock inte vara så dyra om  de ska tillverkas i guld och med diamanter. På CHANTI hittar du ett brett urval av vackra patiensringar i olika prisklasser. 

doubledouble

Vad är en ring gjord av? 

Det finns ingen regel för vilka ringar som ska tillverkas av, men vanligtvis används guld eller silver. Du måste välja exakt vad du tycker är trevligt! 

Vad är en ringsymbol för? 

På grund av deras form, en cirkel utan början eller slut, symboliserar ringar oändlighet. Ringar har länge använts som en symbol för vänskap och kärlek. Därför används ringar för förlovning och bröllop. 

guldpläterade ringar

Hur många ringar får du ha på dig? 

Det finns absolut inga regler för hur många ringar du får bära. Vissa går helt utan ringar, medan andra fyller fingrarna med dem - det är helt upp till dig! 

När är en ring för stor? 

Ringar ska fästas ordentligt på fingret så att de inte lossnar, men naturligtvis bör de inte dra åt heller. En ring i höger storlek fästs på fingret när du rör handen, men är lätt att ta av igen. Om du är osäker på din ringstorlek kan du läsa vår ringstorleksguide. 

diamantring

När är en ring för liten? 

Ringar ska fästas ordentligt på fingret så att de inte lossnar, men naturligtvis bör de inte dra åt heller. Den högra ringen fästs på fingret när du rör händerna, men är lätt att ta av igen. Om du är osäker på din ringstorlek kan du läsa vår ringstorleksguide. 

Hur underhåller jag mina ringar? 

För att behålla dina ringar är det viktigt att förvara dem borta från direkt solljus. Helst en mörk plats med låg luftfuktighet, som till exempel i en smyckeskrin. Dessutom är det en bra idé att ta av dig dina smycken när du till exempel spelar sport, sover, tar en dusch, ren och larver mat. 

doubledouble

Vilka fingrar har du ringar på dig? 

Det finns ingen regel för vilka fingrar du ska bära dina ringar på. När det gäller förlovnings- och vigselringar finns det en tradition i Danmark att förlovningsringen sätts på vänster ringfinger och vigselringen är på höger ringfinger. 

Varför smittar min ring av sig? 

Om din ring smittar av sig beror det på att kopparn i ringens legering är "etsad" av salter från huden. Dessa salter utsöndras vid svettning, vilket därför gör att smyckena oxiderar. 

diamantringar

Kan du sova med ringar på? 

För att bibehålla ringens vackra glans rekommenderar vi att du tar av dig ringarna när du sover. Dessutom kan det vara en bra idé att ta av dem när du spelar sport, tar en dusch och lagar mat. 

Hur använder man ringmätare? 

För att använda en ringmätare, sätt helt enkelt en ring på mätaren och läs av storleken bredvid den. På CHANTI använder vi ringstorleksskalan med de röda siffrorna. När det gäller en bred ring, gå till ringens nederkant. 

mäta en ring

När är fingrarna tjockast? 

Först och främst är fingrarna vanligtvis "större" på din dominerande hand. Dessutom är fingrarna vanligtvis större när det är varmt. Det är därför viktigt att ta hänsyn till när du mäter din ringstorlek. 

Vilket finger bär män en ring? 

När det gäller en vigselring bärs den vanligtvis på höger ringfinger. Om det bara är en "normal" ring, finns det ingen regel för var ringen ska sitta - det är upp till dig! 

Hur mäter man en ringstorlek? 

Det finns många olika metoder för att mäta din ringstorlek. Läs vår ringstorleksguide och hitta din spårstorlek. 

ringmätare

Hur mäter du fingret till en ring? 

Om du är osäker på din ringstorlek kan du helt enkelt mäta omkretsen av ditt finger. Omkretsen i mm motsvarar din ringstorlek, ex. Om omkretsen av ditt finger är 56 mm, kommer du att använda storlek 56. 

Vad är den minsta ringstorleken? 

Det finns många olika ringstorlekar, men den minsta av de vanligaste storlekarna för kvinnor är storlek 48. 

Vad motsvarar storlek 48 i ring? 

Storlek 48 är den minsta av de vanliga ringstorlekarna för kvinnor. Detta innebär att ringen har en innerdiameter på 15,28 mm, och den motsvarar en storlek XXS. Storlek 48 motsvarar en storlek 4,5 i amerikanska storlekar. 

smycken i smyckeskrin

Vad motsvarar storlek 49 i ring? 

Storlek 49 innebär att ringen har en innerdiameter på 15,60 mm, och den motsvarar en storlek XXS. Storlek 49 motsvarar en storlek 5 i amerikanska storlekar. 

Vad motsvarar storlek 50 i ring? 

Storlek 50 innebär att ringen har en innerdiameter på 15,92 mm, vilket motsvarar en storlek XXS/XS. 

Vad motsvarar storlek 51 i ring? 

Storlek 51 innebär att ringen har en innerdiameter på 16,23 mm, och den motsvarar en storlek XS. Storlek 51 motsvarar en storlek 5,5 i amerikanska storlekar. 

Vad motsvarar storlek 52 i ringen? 

Storlek 52 innebär att ringen har en innerdiameter på 16,55 mm, och den motsvarar en storlek XS/S. Storlek 52 motsvarar en storlek 6 i amerikanska storlekar. 

ringa till hands

Vad motsvarar storlek 53 i ring? 

Storlek 53 innebär att ringen har en innerdiameter på 16,87 mm, och den motsvarar en storlek S. Storlek 53 motsvarar en storlek 6,5 i amerikanska storlekar. 

Vad motsvarar storlek 54 i ring? 

Storlek 54 innebär att ringen har en innerdiameter på 17,19 mm, vilket motsvarar en storlek S/M. 

Vad motsvarar storlek 55 i ring? 

Storlek 55 innebär att ringen har en innerdiameter på 17,51 mm, och den motsvarar en storlek .M. Storlek 55 motsvarar en storlek 7 i amerikanska storlekar. 

Vad motsvarar storlek 56 i ring? 

Storlek 56 innebär att ringen har en innerdiameter på 17,82 mm och motsvarar en storlek .M/L. Storlek 56 motsvarar en storlek 7,5 i amerikanska storlekar. 

enkla ringar

Vad motsvarar storlek 57 i ringen? 

Storlek 57 innebär att ringen har en innerdiameter på 18,14 mm, och den motsvarar en storlek L. Storlek 57 motsvarar en storlek 8 i amerikanska storlekar. 

Vad motsvarar storlek 58 i ring? 

Storlek 58 innebär att ringen har en innerdiameter på 18,46 mm och motsvarar en storlek L/XL. Storlek 58 motsvarar en storlek 8,5 i amerikanska storlekar. 

Vad motsvarar storlek 59 i ring? 

Storlek 59 innebär att ringen har en innerdiameter på 18,78 mm, vilket motsvarar en storlek XL. Storlek 59 motsvarar en storlek 9 i amerikanska seder. 

Vad motsvarar storlek 61 i ring? 

Storlek 61 innebär att ringen har en innerdiameter på 19,42 mm, vilket motsvarar en storlek XL. Storlek 61 motsvarar en 9,5 i amerikanska storlekar. 

Vad motsvarar storlek 62 i ringen? 

Storlek 62 innebär att ringen har en innerdiameter på 19,71 mm, och den motsvarar en storlek XXL. Storlek 62 motsvarar en 10 i amerikanska storlekar. 

Vad betyder en ring på pekfingret? 

För många symboliserar en ring på pekfingret makt och stolthet. Men du kan själv välja vilka fingrar du bär ringar på - det är upp till dig! 

 

Kolla våra senaste inlägg!