Förvaring av smycken

Förvaring av smycken

En smyckeskollektion kan vara en av de mest uppskattade ägodelarna i ditt hem. Inte bara kompletterar dina smycken din outfit för ett givet tillfälle, smycken kan ofta ha ett högt sentimentalt värde. För att säkerställa att dina smycken förblir i toppskick måste du förvara det ordentligt. Det bästa sättet att lagra smycken beror på din samling och vilka typer av lagringsalternativ du har tillgängliga. I den här artikeln kommer du att ta reda på hur du lagrar smycken och dina värdefulla saker bäst. 

 Smyckeskrin

Rätt smyckesförvaring beror verkligen på rummet du ska arbeta med. Oavsett vilken metod du väljer att lagra dina smycken finns det några saker du behöver säkra. Andra saker, att du skyddar dina smycken från mekaniska skador och fläckar, och att du enkelt kan se dina möjligheter. Här är några populära sätt att lagra smycken: 

- I en låg låda, med flera behållare för att separera olika bitar. 

- I en smyckeskrin med mjukt foder och fack speciellt gjort för olika saker. 

- Hängande på väggen: om du saknar utrymme men har lite väggutrymme finns det ett antal alternativ för att lagra dina smycken vertikalt. Till exempel kan stavar, krokar och tygbord ge lösningar för förvaring av smycken.  

Helst bör smycken lagras i sin ursprungliga väska eller låda, eftersom dessa ofta har speciella egenskaper som passar biten. Du kanske dock tycker att andra lösningar fungerar bättre för dig. 

 doubledouble

Förvara smycken 

Hur du förvarar dina smycken spelar roll hur bra det förblir vackert och glänsande. När det gäller att lagra fina smycken finns det några huvudkriterier att tänka på. De bör förvaras på en plats som är: säker och säker, lättillgänglig och kall, såväl som torr, eftersom exponering för värme och fukt kan skada ädla metaller och stenar. 

Förvaring av guld- och platinasmycken 

Guld, inklusive roséguld och vitt guld, är ganska formbart. Detta innebär att det är lätt att skada eller skrapa guldsmycken. Även pärlor från andra smycken kan orsaka skada. För att undvika detta, håll guldbitar åtskilda från andra bitar. Platina, som blir mer och mer populärt i både kvinnors smycken och mäns smycken, är mindre formbart än guld. Därför är bucklar och repor lite mindre oroande. Som sagt, platina smycken måste fortfarande hanteras noggrant. 

 Smyckeskrin

Förvaring av silversmycken 

En sak att ägna särskild uppmärksamhet åt med sterling silver smycken och tillbehör är att denna metall lätt kan bli smutsig. Färgning kan orsakas av fukt, liksom hushållskemikalier. Till exempel kan de vara de som finns i parfymer och hårsprayer. Silver bör hållas helt torrt, så förhållanden med hög luftfuktighet bör undvikas. Förvara gärna i smyckeskrin klädda med ett material som skyddar dem. 

Bevarande av diamantsmycken och pärlor 

Diamanter, inklusive färgade stenar som svarta diamanter, är extremt hårda. Faktum är att diamant är den hårdaste naturligt förekommande substansen på planeten. Diamanter kan lätt repa fina metaller, såsom guld, silver och platina. Därför bör diamantsmycken förvaras separat från andra smycken. Till exempel i ett separat rum eller i en tygpåse. Håll dina ädelstenar och metaller borta från badrummet, eller andra rum med extrema temperaturförändringar, som precis under ett öppet fönster. Fina smycken bör förvaras i rumstemperatur, bort från direkt solljus, och helst ett rum med låg luftfuktighet för att undvika färgning. Det mest idealiska är att förvara dina smycken i smyckeskrin, tätt slutna tygpåsar och i ett smyckeskrin. På så sätt repor smyckena på varandra, och du undviker att de får solljus och luft. 

 doubledouble

I motsats till vad många tror är det i allmänhet inte en bra idé att förvara dina smycken i plastpåsar. Plast kan fånga fukt, vilket kan skada vissa metaller och stenar. Dessutom kan viss plast innehålla kemikalier som också kan skada ytan på vissa fina metaller, ädelstenar och pärlor. 

Korrekt förvaring av dina fina smycken kan hjälpa till att säkerställa att de alltid ser vackra ut och behåller sitt värde. Med viss planering och organisation kan du hålla dina fina smycken i utmärkt skick på obestämd tid. Följ bara ovanstående tips så kan du njuta av dina favoritsmycken i många år framöver. Om du är intresserad av att investera i en bra smyckeskrin kan du hitta några här. 

 

Kolla våra senaste inlägg!