Trender med förlovningsringar

Trender med förlovningsringar

Innan du börjar planera ditt bröllop och välja precis rätt bröllopsklänning måste du hitta rätt förlovningsring. Sedan 1300-talet har det funnits en tradition  i de nordiska länderna  att utbyta ringar i äktenskapets slut som en symbol för evig kärlek. Att hitta förlovningsringen för att symbolisera just det är ingen lätt uppgift. Det finns en myriad av mönster att välja mellan. Ska ringen vara i silver eller guld, med eller utan ädelstenar och diamanter, och så vidare. 

morganit och diamant guldring

På senare tid har det aldrig varit så populärt som det nu är  att välja bort de klassiska förlovningsringarna till förmån för mer okonventionella och moderna. Idén om något personligt och unikt kan verka lockande för många, och därför har det blivit populärt att välja en ring som sticker ut lite, men samtidigt behåller det klassiska uttrycket.  

Det finns många olika sätt att göra detta. Vi har därför listat 6 trender som är populära alternativ när du väljer dina förlovningsringar, för att göra det mer hanterbart för dig. 

 diamant guldring

De största trenderna inom förlovningsringar just nu 

Smala ringar – Även om stora och överdådiga smycken är populära är smala ringar med mjuka former och diamanten i centrum ett populärt val. En smal och enkel förlovningsring är ett tidlöst och klassiskt val som alla kvinnor och män kan bäraSmala ringar kommer alltid att vara ett populärt val bland förlovningsringar. doubledouble

Breda ringar - Det är i hög grad ringens bredd som definierar karaktären och stilen på förlovningsringen. De breda ringarna är därför för den blivande bruden eller brudgummen, som är förtjust i ett mer rått och chunky uttryck.  Det är ofta brudgummen – med stora händer och långa fingrar – som väljer en bredare ring. Omvänt är det brrude – med mindre händer och kortare fingrar – som väljer en smalare ring. Det är dock helt upp till dig vad du gillar bäst, och det är inte utan anledning som de bredare ringarna har blivit populära.

doubledouble

Set – För många verkar det som en stor munfull att behöva välja rätt förlovningsringar som både uppfyller parets önskemål, men också passar ihop. Därför har det också blivit mycket populärt att köpa dina förlovningsringar i en uppsättning, vilket säkerställer att de passar ihop och komplimangerar varandra. Om du köper förlovningsringarna i en uppsättning blir de också symboliska för paret som passar ihop - precis som ringarna gör. 

doubledouble

Blandning av metaller – Kan du inte bestämma om du hellre vill välja guld, silver, rött guld eller något helt annat? Då kan du alltid välja en förlovningsring som blandar de olika metallerna och färgerna. Där det en gång var en absolut no-go att bära t.ex. guld- och silversmycken på en gång, idag är det mycket modernt. Dessa ringar är därför ett uppenbart modernare och oraditionellt val. 

doubledouble

Texturer – Förlovningsringar som har olika texturer på ytan är ett nyare utseende som erbjuder en kontrast till de annars mer klassiska förlovningsringarna. Dessa är relativt enkla ringar som fortfarande lockar mycket uppmärksamhet, på grund av den ovanliga ytan. Eftersom texturerade förlovningsringar är relativt enkla är de också ett klassiskt och populärt val som kan bäras av vem som helst. 

doubledouble

Färgade stenar - Detta kan  till exempel vara färgade diamanter eller färgade ädelstenar, till exempel en smaragd eller safir.  Dessa gör det möjligt att välja en stor sten för ringen, utan att bryta budgeten. Du kan också välja en svart elegant sten, om du inte är i den typiska bling.  Något annat som har varit populärt de senaste åren är den rosa ätar morganiten. Det har blivit populärt och eftertraktat, eftersom färgen ofta är förknippad med kärlek och sällsynthet. De mer färgstarka förlovningsringarna är en frisk fläkt och är inte som alla andra ringar.    

doubledouble

Chanti förlovningsringar 

På CHANTI kan du köpa förlovningsringar i silver, guld, vitt guld, titan och mycket mer, som kan köpas till rimliga priser utan att kompromissa med kvaliteten. Vi har ett stort urval av vackra förlovningsringar i många varianter och prisklasser, så du är garanterad att hitta en ring eller två som passar din smak och som passar din budget.  

När man köper förlovningsringar tvekar många att köpa dem online. Det är mycket speciella smycken som kommer att bäras för resten av ditt liv, därför är det viktigt att både designen och storleken är precis rätt. Fördelen med att köpa förlovningsringar online är att det finns mycket pengar att spara, jämfört med om de köps i butiker.  

diamant guldring

På CHANTI har vi i många år levererat förlovningsringar till par med stora framgångar. Hos oss är det möjligt att få en provlåda som innehåller stålringar av olika storlekar. Dessutom en provuppsättning av exakt de förlovningsringar som önskas. På detta sätt kan du både se utformningen av de specifika ringarna, samt prova torktumlarna innan du beställer de sista ringarna.  

Således är du säkerställd att du får rätt storlek och den perfekta designen för att föreviga den stora dagen.  

Kolla våra senaste inlägg!