Black Friday

Black Friday

Vad är Black Friday? 

Black Friday är termen för fredagen efter Thanksgiving i USA, vilket betyder sista fredagen i november. Dagen anses ofta vara början på julhandeln. De senaste åren har framför allt många amerikanska butiker öppnat sina dörrar väldigt tidigt för att kicka igång julhandeln. Black Friday är varken en allmän helgdag eller en allmän helgdag, men i ett antal delstater i USA är dagen en allmän helgdag. Sedan 2005 har Black Friday varit den mest hektiska shoppingdagen i USA och spenderat miljarder dollar. 

 Guldring

Var kommer namnet Black Friday ifrån? 

Dagens namn kommer ursprungligen från Philadelphia, där det användes för att beskriva den tunga trafiken av bilar och fotgängare som inträffade dagen efter Thanksgiving. Black Friday började användas först omkring 1960 i Philadelphia, och vann senare mark utanför Philadelphia omkring 1975. 

När kom Black Friday till Danmark? 

Black Friday kom till Danmark för första gången 2013, där shoppingdagen snabbt blev populär. Sedan 2014 har det slagits rekord nästan varje år om man ser till antalet dankorttransaktioner. Sista fredagen i november har därför blivit Danmarks största handelsdag. 

Det finns mycket pengar att spara, så titta runt på CHANTI.dk och ta del av bra erbjudanden på exklusiva smycken till bra priser. Det är bara Black Friday en gång om året! 

double double

Black Friday på webbshoppar 

Ursprungligen började Black Friday i de fysiska butikerna, där de annonserade sina reor och erbjudanden i sina fönster eller fyndtidningar. Sedan konceptet startade har det dock hänt mycket med näthandel på hemsidor och webbshoppar. Därför finns det idag ofta online där många väljer att handla Black Friday. 

Även om många människor gradvis vänjer sig vid att handla online, kan det fortfarande finnas några som har sina tvivel om det. Lyckligtvis är vi här för att försäkra dig om att det finns många fördelar med onlineshopping. Först och främst kan du sitta bekvämt i ditt eget hem medan du handlar, så att du inte behöver förirra dig i trängsel och långa köer. 

Dessutom är det snabbt och enkelt att hitta något man skulle vilja ha, och det är inte långt från tanke till handling. Hos CHANTI får du ditt paket inom några dagar och du kan därför köpa dina julklappar i god tid. 

guld smycken

Black Friday på CHANTI 

Fredagen den 26 november är det Black Friday igen och vid det tillfället har vi massor av fina erbjudanden och rabatter du kan se fram emot. Black Friday är en självklar dag att hitta den perfekta julklappen, kalenderpresenten eller adventspresenten till någon du bryr dig om. Handla smycken från märken som Julie Sandlau ,Izabel Camille , BNH , Støvring Design , Joanli Nor  för dig själv eller de du bryr dig om. Genom att köpa ett smycke ger du också en present som garanterat håller flera år in i framtiden. Den du köper smycken till kommer därför att ha en present som påminner om dig i många år framöver. 

Vi hoppas kunna skicka ett paket med ditt namn på språng, på Black Friday! 

 

Kolla våra senaste inlägg!