Dopgåvor

Dopgåvor

Förr i tiden fick barnet vanligtvis en skallra på grund av tron att barnet kunde driva bort onda andar med det. Idag finns det många olika dopgåvor förutom skallerormar – allt från smycken till bestick. Dopgåvor har ofta en speciell betydelse, eftersom de är personliga och ofta graveras med barnets namn och födelsedatum eller dop. På CHANTI har vi ett brett sortiment av olika typer av dopgåvor, så att du kan hitta den perfekta presenten till det nydöpta barnet.

Vilken dopgåva du väljer att ge barnet kan bero på om det är en pojke eller flicka. Vi har därför samlat våra olika dopgåvor så att du kan hitta dopgåvor till flickor och dopgåvor till pojkar.

korshänge

Smycken

En av de mest populära dopgåvorna är utan tvekan korssmycken. Särskilt dagmarkören är populär, eftersom det anses vara ett nationellt smycken. Många kors har Kristi korsfästelse på framsidan av smyckena och ses ofta med Herrens bön på baksidan. Dagmarkören är den perfekta dopgåvan och är ett vackert minne av den stora dagen.

Andra populära motiv för smycken är hjärtan, änglar eller "tro, hopp och kärlek". Dessa smycken är enkla, tidlösa och har kristen symbolik, så de är perfekta som dopgåvor. Du hittar smyckena här.

Du kan också ge barnet ett namnstycke. Detta smycke är helt unikt och är ett du kan bära med dig hela ditt liv. Du hittar våra namnsmycken här.

bokstaven M hänge

Smyckeskrin

Om du ger ett smycke som dopgåva är det självklart att även ge ett smyckeskrin där smyckena kan förvaras. Här på CHANTI har vi många fina smyckeskrin i olika former som du hittar här.

Populära dopgåvor

Om du inte vill ge ett smycke finns det många andra alternativ för dopgåvor. Du kan välja antingen en traditionell dopgåva, till exempel en,  eller en sparlåda, som symboliserar önskan om ekonomisk säkerhet och välstånd. I vårt breda utbud av doppresenter hittar du många olika typer av spargrisar i olika roliga former, som en söt nallebjörn eller en fin traktor där namn och födelsedatum eller dop kan graveras. Se alla våra sparlådor här. eller en spargris som symboliserar önskan om ekonomisk säkerhet och välstånd. I vårt breda sortiment av dopgåvor hittar du många olika typer av sparlådor. Det kan vara allt från en söt nallebjörn eller en fin traktor, där namn och födelsedatum eller dop kan graveras. Se alla våra sparlådor här.

smyckeskrin

En annan populär dopgåva är några små helgedomar för den första tanden och hårlocken. Dessa finns också i många olika former och kan graveras. Dessutom har det under de senaste åren blivit mycket populärt att ge ett doprör för att behålla dopcertifikatet.  Den allra senaste trenden i dopgåvor är dock en dopflagga. Tanken med dopflaggan är att du lägger ut flaggan varje gång du firar din födelsedag. Det är därför viktigt att ha detta ingraverat med namn och födelsedatum.

Om du vill ge en dopgåva som kan användas varje dag är ramar ett bra val. Du kan välja mellan en söt uppsättning bestick, tallrikar eller en mugg. Dessa finns med populära barnkaraktärer, som Kaj och Andrea, Teddy and Chicken eller helt enkelt med andra motiv.

Sist men inte minst kan du ge en riktig personlig dopgåva - ett fotoalbum eller en fotoram. Detta är en personlig och minnesvärd gåva, som kan fyllas med bilder av barnet genom åren.

 

Vi hoppas att du har tyckt om att läsa den här guiden till dopgåvor och hitta den perfekta, personliga dopgåvan.

Kolla våra senaste inlägg!