Hitta den perfekta morgonpresenten

Hitta den perfekta morgonpresenten

Morgongåva 

En morgongåva är en månghundraårig tradition. Enligt traditionen fortsatte det så att brudgummen var tvungen att ge sin brud en värdefull gåva morgonen efter bröllopet. Förr i tiden gav brudgummen ofta sin brud en större summa pengar, morgongåvan sågs som en åtgärd, om något skulle hända med brudens nya man, och hon skulle därför lämnas utan stöd.  

På senare tid är det dock en mycket mer romantisk tradition och gest som uttrycker kärleken mellan det nya gifta paret. Det är vanligast att det är brudgummen som ger morgongåvan till bruden, men många kvinnor väljer också att ge sin nya man en gåva. Detta är dock helt individuellt, och det är upp till varje enskilt par att bestämma vad de ska föredra.  

guldrosettring med smaragd

Traditionellt ger du morgongåvan dagen efter bröllopet, men återigen är den helt individuell när du väljer att ge gåvor - det finns inga fasta regler.  
Vissa väljer att ge gåvan morgonen efter bröllopet. Andra väljer att ge gåvan på bröllopsdagen, medan andra, som ett tredje alternativ, väljer att ge morgongåvan 1 år efter bröllopet. Detta kan vara för att fira det första året man har tillbringat tillsammans som man och hustru i en lugnare miljö eller det finns mer luft i ekonomin än strax efter den stora dyra festen.  

Den perfekta morgongåvan är svår att definiera och är en mycket personlig fråga. Vissa gillar att ha erfarenheter, medan andra gillar att få mer praktiska saker. Här är det en övergiven idé att ge smycken till sin brud eller brudgum. 

 Namnsmycken i silver
Morgongåva till bruden 

Anledningen till att morgongåvan till bruden ofta består av ett smycke är att det är en kärleksförklaring du blir påmind om varje gång du tittar på smyckena från din partner. Smyckena är en liten lyx som varar en livstid, precis som kärlek. Smyckena till sin partner behöver verkligen inte vara dyra, men så länge det är en personlig gåva är det allt som betyder något. På CHANTI har vi ett stort urval av smycken som passar som morgongåva – och i alla prisklasser. Alla våra smycken är av hög kvalitet, men trots det kan du vanligtvis spara mellan 25 - 70%, jämfört med butikspriser.  

doubledouble

Bra idéer för morgongåvor kan vara ett par örhängen i antingen guld eller silver, som vi har ett stort urval av, både i former, färger och design. Andra alternativ kan vara ett armband eller ett halsband, som på CHANTI också varierar mycket i pris. Du kan göra dessa gåvor mer personliga och speciella genom att till exempel köpa smycken i former som rosor, änglar eller hjärtan. Dessa exempel på morgongåvor är tidlösa, eftersom det aldrig kommer att gå ur modet att ge sin älskade ett smycke som hon kan använda för resten av sitt liv.   

 
Morgongåva till brudgummen 

Som nämnts är det inte alltid bara bruden som får en morgongåva. Många kvinnor köper också sin nya man en gåva som uttrycker kärleken till det nya äktenskapet. Här är smycken också en självklar idé, eftersom många moderna män uppskattar ett smycke som återspeglar deras personlighet. Specifikt finns det bland annat manschettknappar, slipsstift eller mäns ings, vilket kan hjälpa till att ge ett helt personligt och coolt utseende.  Alla tre är också något vi har ett stort urval av i alla prisklasser på CHANTI. För att anpassa, till exempel manschettknapparna, kan du välja ett par med din valda initialer eller initialer, eller gravera en sport som din älskade är förtjust i.  Slipsnålar är en uppenbar och klassisk gåva som många män kan använda i sin vardag och därmed tänka på sin partner varje gång de använder den.  

 doubledouble
Ett smycke som både brudgummen och bruden också kan ge till varandra är namnhalsband, som har parets namn eller initialer ingraverade. Dessa halsband finns i många olika former, till exempel i hjärtan eller oändlighetsskyltar. Detta är en liten – och inte nödvändigtvis dyr – gåva som är av stor betydelse för mottagaren. 

Den perfekta morgongåvan 

En morgongåva är en kärleksgåva, och vi vet alla att kärlek inte kan gottst i pengar. Kärlek kommer från hjärtat, och morgongåvan bör därför vara en gåva som återspeglar dina känslor och livslång vård för din älskade. Kärlek skiljer sig från person till person. Vissa har den största kärleken till dyra, vackra märkesvaror eller ädla metaller, medan andra hellre vill ha en upplevelse med sin nya make. Andra kanske föredrar att vara helt fria från morgonpresenter på bröllopet. Det skiljer sig också mycket från person till person hur extravagant, överväldigande och dyrt du vill göra det - och har råd. Eftersom du just har fått så många gåvor på bröllopsdagen handlar det verkligen om att hitta en gåva som återspeglar din kärlek.  

Den perfekta morgongåvan är en otroligt personlig sak för varje par att tänka på. I verkligheten handlar det om vad din nya make kommer att vara glad över, och inte mycket annat.  

Vi hoppas att du har tyckt om att läsa din guide till morgongåvor, så att du själv kan ge den perfekta morgongåvan, oavsett vad din tradition är.  

Kolla våra senaste inlägg!