Månsten

Månsten

Månstenen har sitt namn eftersom den liknar månsken. Månstenen kommer inte direkt från månen, men den har ändå en nära koppling till månen och dess faser.

Historia och myter

Om du känner dig påverkad av månens faser kommer det att vara fördelaktigt att skaffa en Månsten. Den kommer att kunna hjälpa dig att komma i balans och finna ro under till exempel fullmånen.

Det hjälper inte bara mot "biverkningar" i månens faser, stenen kan även gynna den som vill komma i närmare kontakt med sin feminina sida.

Plats

Månstenen kommer inte direkt från månen, men den kan hittas på olika platser runt om i världen. Månstenen kallades en gång "Adularia" när de första högkvalitativa månstenarna hittades i staden Mt. Adular i Schweiz.

guldpläterade ringar

Värdering och pris

Månstenen är särskilt uppskattad för sitt månsken. Dessutom påverkar storlek och färg även stenens värde.

Smycken med månsten

På CHANTI har vi ett antal smycken med Månstenen i. Stenen sätter en fin och speciell touch på smyckena och alla kan använda dessa smycken. Månstenen har ett unikt uttryck, som passar till både guld- och silversmycken. Du kan se hela CHANTIS urval av smycken med Månsten här .

Vanliga frågor om Månstenen

Vad är en månsten?

Månstenen är en sten av mineraler som kan malas för att se ut som månsken i vatten. Även om Månstenen inte kommer från månen har den fortfarande en nära koppling till månen, och det finns ett samband mellan Månstenens energier och fullmånens krafter.

doubledouble

Var kommer månstenen ifrån?

Månstenar finns på flera platser runt om i världen, men de finaste stenarna finns på Sri Lanka. Det finns dock även Månstenar i Australien, Indien, Brasilien och flera andra platser.

Vad gör en månsten?

Att införskaffa en Månsten kommer gynna dig som vill komma i kontakt med din feminina energi. Vissa kanske känner till att påverkas av månens faser - om det är du kan en månsten vara till stor hjälp för att öppna dig för månens energier.

Vad betyder grön månsten?

En grön månsten hjälper till att rena vårt hjärta från negativa känslor som ilska, svartsjuka och självfördömande. Stenen kan ge ett lugn i kroppen vilket gör att man vill vara mer tillräcklig för att kunna skratta åt sig själv och inte ta saker på för stort allvar.

Vad är månstenen bra för?

Månstenen kan hjälpa till med flera olika saker i livet. Stenen är bra om du vill komma i närmare kontakt med dina feminina energier. Det innebär bland annat att Månstenen kan vara till hjälp vid graviditet och fertilitet.

Denna sten har många kvaliteter att ge ut. Det sägs att det kan öppna upp för vårt tredje öga och skapa balans i våra liv.

Kolla våra senaste inlägg!