Smycken med emalj

Smycken med emalj

Emalj är en beläggning som kan appliceras på smycken för att färga dem i alla möjliga färger. Smycken med emalj finns i alla möjliga olika former och färger. Hos CHANTI har vi ett stort urval av smycken med emalj, som kan användas av både barn och vuxna.

De allra flesta känner till prästkragssmyckena som väldigt ikoniska, smyckena är belagda med emalj och på CHANTI har vi ett stort utbud i många olika färger. Tusensmyckenet hittar du här.

Emalj är uppvärmt glaspulver som blir flytande och appliceras på smycket. Emalj finns i många färger, så smyckena kan ha väldigt olika uttryck.

Julgranshänge

Smycken med emalj

Alla människor kommer att kunna bära ett smycke med emalj. Emaljsmycken finns i många olika former och färger, så det kommer att finnas för alla åldrar och smaker. Emalj är gjord av glaspulver, så det är viktigt att du tar väl hand om dina emaljsmycken, för att förlänga hållbarheten och undvika repor.

Emalj appliceras också ofta på speciellt barnsmycken, då det då går att göra olika former. Emalj används dock även till många andra sorters smycken, bland annat är de välkända prästkragssmyckena belagda med emalj.

Du hittar smycken med emalj här.

doubledouble

Vanliga frågor om emalj

Vad är en emalj på smycken?

Emaljen som används för smycken är uppvärmt glaspulver som smälts fast på smycket. Glaspulvret finns i alla möjliga färger. Vissa känner också till emalj som en beläggning. Båda sakerna betyder samma sak, alltså en ytbehandling som sätter färg på smycket.

Vad är emalj gjord av?

Emalj är ett tunt lager glas som bland annat används för att lägga på smycken. Emalj kan tillverkas i alla regnbågens färger, och används därför ofta inom smyckesindustrin. Vissa känner också till ordet i samband med tänder, men de två olika sakerna har inget med varandra att göra.

Kolla våra senaste inlägg!